
Kokosris är nåt man äter rätt så mycket i det Colombianska kusten. Oftas serveras den med en fiskrätt, men jag gjorde kyckling. Jag vet att dem flesta rätter är med kyckling, men ska försöka ha lite omväxling.
Kokosris:
Koka 2 dl ris i 4 dl kokosmjölk eller 2dl kokosmjölk och 2 dl vatten om man vill ha den mindre fett. Tillsätt lite salt och lite socker. Rör om hela tiden för det fastnar ganska lätt. När nästan all vätska har avdusnta sänk värmen till svag och rör ner lite russing.
Kycklingen:
kyklinglår
tomat, finhackad
lök, finhackad
vitlök, finhackad
salt
peppar
spiskummin
timjan
Stek lök,vitlök, och tomater i lite olja. Tillsätt kyklingben eller lår i kastrullen och stek dem lite gran, salta, peppra, tillsätt timjan och spiskumming. Rör om det hela och he på vatten så att det täcker allt. Låt koka ett tag och servera med kokosriset och en god avokadosallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar